Prades

Tot l'any Prades

Vila situada a 950 mts. altitud, se l’anomena Vila Vermella. L’especial orografia del massís i altitud li proporcionen una climatologia peculiar. La seva història és rica en personatges notables. A Prades hi destaquen la plaça porxada, la font, la porta de la muralla i el traçat  antic dels carrers.

 

 

Monestir de Poblet

Tot l'any Poblet

Poblet és un monestir de monjos cistercencs fundat el 1150. L’any 1835 fou expropiat per l’Estat; fins el 1940 no va recuperar la vida monàstica amb una reduïda comunitat monjos del mateix Orde vinguts d'Itàlia. Al llarg dels anys s’ha fet la restauració de les diverses dependències que mereixen ser visitades. L’any 1991 va ser declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Lleida

Tot l'any Lleida

Lleida és una ciutat antiga on hi han deixat petjada molts pobles: ibers, romans, àrabs, etc. La catedral romànic-gòtica de la Seu Vella, situada sobre un pujol, domina la ciutat. Als seus peus es troba l’Eix Comercial de la ciutat. Sobre un turó a l'oest, el castell de Gardeny, del segle XII, dóna fe de la història templera.