Situació: 

Situat al nord-est de la comarca, sota el cingle de la Serra Major de Montsant, dins el terme municipal de la Morera de Montsant. És un nucli agregat a aquesta vila.

 

Com arribar-hi:

S’hi pot arribar venint de Reus per la C-242 i en arribar al restaurant La Venta d’en Pubill cal desviar-se cap a Poboleda per la T-702, la qual ens portarà a Escaladei. També s’hi pot arribar des de Cornudella per la TV-7021 fins la Morera de Montsant i d’allí fins a Escaladei.

Instal·lacions:

Compta amb un hostal-restaurant, un restaurant, una vinateria i una botiga especialitzada en la venda d’olis d’oliva i altres productes agroalimentaris.

Llocs per visitar:
Originàriament fou la conreria del monestir cartoixà que s’establí prop d’allí. Va ser la seu dels negocis de la casa, des d’on el germà conreador dirigia els treballadors, monjos o no, que tenien cura dels cellers, ramats i camps diversos.
Cal destacar la Cartoixa de Santa Maria d’Scala Dei, el monument principal de la comarca, pertanyent al Museu d’Història de Catalunya. La Cartoixa va ser fundada al s.XII per Alfons el Cast, i va ser la primera de la Península Ibèrica. El prior i els seus dominis van ser els que van donar nom al que s’anomena Priorat històric i posteriorment a tota la comarca. Amb successives ampliacions des de la seva fundació, finalment va ser abandonada el 1835 amb motiu de l’exclaustració i la desamortització de Mendizábal. És molt recomanable la visita d’una cel·la reconstruïda, la qual permet veure amb claredat la forma de vida d’aquesta comunitat. Durant la visita també es pot veure un audivisual sobre la història del lloc i unes maquetes que reprodueixen fidelment com era abans i com és ara aquest recinte religiós.

 

 

 

Powered by Wikiloc