A Lleida descobrirà una manera diferent de gaudir de l’oci i la cultura, així com de comprar i de degustar la gastronomia. Lleida li farà viure moltes coses, però, sobretot, li’n farà sentir moltes més. Lleida és la capital de la comarca del Segrià i de la demarcació que porta el mateix nom. És el centre demogràfic i econòmic més important de la Catalunya interior. Basa la seva economia en el sector agroalimentari i en serveis de tota mena.

L’activitat comercial, de gran tradició i arrelament a la ciutat, s’estén per la comarca del Segrià i per les comarques veïnes. Els equipaments culturals -com ara el nou Campus Universitari-, del més alt nivell i inaugurats en els últims anys, han impulsat extraordinàriament la vida cultural de la ciutat. Lleida és una ciutat moderna, culturalment activa, ben comunicada i situada en un entorn natural únic.

Lleida gaudeix del privilegi d’acollir, en el seu traçat, espais naturals tan importants com el parc natural de la Mitjana -un ecosistema de gran valor natural i ecològic-, el parc del riu Segre o els Camps Elisis, així com l’Horta, el cinturó verd que envolta la ciutat. Aquesta cultura natural ha fet que Lleida creixi amb uns valors mediambientals i de qualitat dins del marc d’una ciutat sostenible.